Medische instrumenten en chirurgisch instrumentarium

Medex Instrumenten Service is al meer dan 25 jaar een onafhankelijke medische instrumentmakerij die verder gaat dan het repareren van uw chirurgisch instrumentarium. Wij hebben ons onder meer gespecialiseerd in de ontwikkeling van medische hulpmiddelen en specialistisch instrumentarium. Onze betrokken professionals staan u graag te woord. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie of een afspraak.

Neem direct contact op

Historie

Medex Instrumenten Service is in 1991 opgericht door André Timmerman. André was een ‘old school’ medisch instrumentmaker die zijn opleiding aan de Leidse instrumentmakers School heeft afgerond. Hij was 14 jaar werkzaam als instrumentmaker in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis voor zowel het research laboratorium als het ziekenhuis zelf. Hierna blies hij met succes het Service Centre bij Laméris Instrumenten bv nieuw leven in.

André merkte dat de markt behoefte had aan een onafhankelijke instrumentmakerij en sprong hierop in: Medex Instrumenten Service was een feit.

Inmiddels is Medex uitgegroeid tot een veelzijdige en ambachtelijke (medische) instrumentmakerij met gedreven en vakkundige instrumentmakers. Medex is tevens een erkend leerbedrijf en is ISO 13.485 gecertificeerd.

Maak een afspraak
Andre Timmerman

In memoriam 1958 - 2012

Visie

Bij Medex Instrumenten Service draait alles om het leveren van de beste producten en technische service ten behoeve van innovatie op gebied van (medische) techniek, fijnmechanica en prototyping. Hierbij streeft Medex ernaar alle technische problemen, knelpunten en vraagstukken te kunnen beantwoorden met een passende oplossing.

Missie

Medex Instrumenten Service staat voor vakmanschap, creativiteit, flexibiliteit en innovatie in techniek. Hierbij staan betrouwbaarheid, loyaliteit en kwaliteit hoog in het vaandel. Medex biedt duurzame kwaliteit in reparatie, modificatie en productie op gebied van chirurgisch instrumentarium en medische hulpmiddelen. Daarnaast biedt Medex innovatieve technische oplossingen voor fijnmechanische vraagstukken. Door te luisteren, mee te denken en een groot aanpassingsvermogen streeft Medex ernaar de wensen van de klanten altijd tegemoet te komen.

Erkend leerbedrijf

Samen met het mbo laat Medex Instrumenten Service jonge mensen kennismaken met de fijnmechanische techniek. Elk jaar stellen we stageplaatsen beschikbaar voor meestal 10 tot 20 weken. Deze mbo-stage is iedere keer weer een leuke en leerzame ervaring voor zowel de stagiair(e) als onze instrumentmakers.

2016

Ontwikkeling van nieuwe en verbetering van bestaande scopen op kno-gebied.

2015

Ontwikkeling van ergonomische en persoonsgebonden gipsschaar.

2015Start periodiek onderhoud van Bien Air-systemen en DigiPointeur, in opdracht van Atos Medical.
2015Productie en verbetering van Oud-Medin-instrumentarium.
2013Verkoop van Stoma Care Light.
2013Start periodiek onderhoud van Tracheacanules.
2012Ontwikkeling van Stoma Care Light.
2011ISO 13.485 kwaliteitscertificaat ontvangen als uitbreiding op ISO 9001.
2009/10In opdracht van Bariatric Solutions is de Pinky Trigger ontwikkeld: een instrument voor het aantrekken van een maagband bij maagverkleiningsoperaties.
2005Ontwikkeling van Gipsschaar Hercules.
2005Ontwikkeling van instrumentenset ten behoeve van CCI-enkelprothese
2002Verhuizing Markerkant. Door het groeiende aanbod van wisselend werk werd een verdere uitbreiding van het machinepark noodzakelijk.
1996Het eerste certificaat voor ISO 9001 afgegeven. Hiermee werd officieel verklaard dat het kwaliteitsmanagementsysteem dat Medex Instrumenten Service handhaaft, is goedgekeurd.
1994Verhuizing naar de Steurstraat om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen.
1992Verhuizing naar de Waalstraat. Door de groeiende vraag verhuisde Medex naar het eerste bedrijfspand en werd het eenmansteam uitgebreid naar een team van 3 instrumentmakers.
1991Oprichting van Medex Instrumenten Service.


Ga voor het brede dienstenpakket van Medex Instrumenten Service