De diensten van Medex Instrumenten Service

Onze diensten bestaan onder meer uit:

  • reparatie en onderhoud van chirurgisch instrumentarium
  • reparatie van optieken
  • netrevisie
  • lasserlassen
  • ontwikkeling
  • ontwerp en productie conform 93/42/EEC
  • prototyping
  • modificatie van medisch instrumentarium conform 93/42/EEC
  • productie in kleine series

Heeft u een specifieke opdracht voor ons die hier niet tussen staat? Neem contact op. Ons creatieve en vakkundige team gaat graag een stap verder om u van dienst te zijn.

Ons werk

Het team van Medex Instrumenten Service bestaat uit (research) instrumentmakers die vakkundig uw instrumenten repareert en reviseert. Met ondersteuning van een uitgebreid machinepark, dat onder meer bestaat uit slijp-, borstel-, polijst-, draai- en freesmachines, laserlassen we met grote precisie. Ons doel is om ondersteuning te bieden aan de CSA, OK en MID in de ziekenhuizen, maar ook aan leveranciers van medische instrumenten in de vorm van reparatie, modificatie en ontwerp van divers medisch instrumentarium. Ook maken wij producten in kleine aantallen voor bedrijven en particulieren. Denk hierbij aan niche producten.

Reparatie

Medex Instrumenten Service repareert merkonafhankelijk chirurgisch instrumentarium in de breedste zin van het woord. Hierbij kunt u denken aan standaard instrumentarium maar ook oogheelkunde, diathermie, laparoscopie, arthroscopie, boorhandstukken, luchtgereedschap en aandrijfkabels. Kortom, het mechanische instrumentarium dat op de OK’s, de poli’s en de gipskamers wordt gebruikt.

In opdracht van Atos Medical verzorgen wij reparatie en periodiek onderhoud op Bien Air-systemen en de DigiPointeur op gebied van KNO. Ook verzorgen we periodiek onderhoud en patiënt specifieke aanpassingen aan Tracheale canules.

Medex Instrumenten Service is door diverse fabrikanten gecertificeerd, werkt volgens het Convenant ‘Veilige toepassing van medische technologie’ en repareert volgens de DIN-norm.

Ontwikkeling

Uw vraag is onze uitdaging. Onze instrumentmakers zijn gespecialiseerd in het meedenken bij en ontwerpen van onder meer chirurgisch instrumentarium, medische hulpmiddelen, aanpassingen op meubilair en hulpmiddelen voor patiënten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lasergravure

Wilt u bijvoorbeeld ID-plaatjes, instrumentennetten of het instrumentarium laten graveren? Dan kunt u dat door ons laten doen. We beschikken over een laser-graveermachine waarmee we tekst, nummers en (bar)codes graveren.

Deze dienst kunt u natuurlijk ook inzetten voor een gepersonaliseerd cadeau. Bijvoorbeeld de navelstrengschaar waarmee de navelstreng van uw (klein)kind is doorgeknipt. Als het geen chirurgisch voorwerp betreft, kunt u zelf een te graveren product aan ons overhandigen.